Maling

Maling af parketgulve og plankegulve bruges meget sjældent, fordi træ looket derfor vil fordufte. Træ er et vidunderligt naturens materiale, som passer til ethvert hus eller lejlighed. Træ som gulvmateriale skaber hygge, varme og velvære. Dette billede vil dog falde bort ved overmaling. Det er bestemt ikke lige meget hvorledes et gulv males, så benyt altid en dygtig gulvmand til maling af parketgulve og plankegulve.

Hvorfor male trægulve?

Maling er en kraftig behandling som er fulddækkende. Derigennem kan træets naturlige udseende ikke bedømmes, til gengæld får man med maling en heldækkende ensfarvet finish. Maling kan være en knippelgod mulighed til temmelig slidte parketgulve, der ikke holder til en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer maling til plankegulve?

Der bruges for det meste to typer maling til parketgulve og plankegulve, epoxy og alkyd. Begge typer maling er særdeles slidstærke og benyttes ikke kun på parketgulve og plankegulve, men også på beton i fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Såfremt et pankegulv eller parket er nyt eller nyslebet, vil overfladebehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder halvmat, blank, silkemat, højglans, halvblank. Et malet parket eller plankegulv er rengøringvenlig, smudsafvisende samt let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet påbegyndes

Parket eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste smuds, snavs, fedt eller støv vil skabe problemer.

Hvordan rengøres og vedligeholdes et malet parketgulv eller plankegulv?

Når malingen viser tegn på slitage, kan det genbehandles. Er malingen slidt gennem gulvbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvrengøring, pleje og gulvvedligeholdelse er nemt ligesom på et lakbehandlet parket. Ved rengøring udføres opnår du et rent gulv let og hurtigt, hvilket selvfølgelig er populært hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk farve. Et malet gulv kan også påmales border og kanter.

Kontakt os for en snak om muligheder for dit massive bræddegulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *