Blog

Gulvmand

Gulvmand tilbyder bistand indenfor gulvbearbejdning, gulvforbedring samt afhøvling af plankegulve. Vores gulvmand er ekspert i gulvafhøvling, gulvbehandling og afslibning af plankegulve eller parket, og han rådgiver og vejleder dig gerne om gulvrenovering og andet gulvarbejde. Uagtet dit gulvs forfatning findes der en løsning.

Hvorfor en gulvmand?

en opfriskning? Så kan du enten vælge gør-det-selv slibning eller bruge en erfaren gulvmand. At foretage gulvslibning som gør-det-selv er slidsomt og kan ende skæbnesvangert. Herved foreslås at anvende en rigtig gulvspecialist med erfaring i kvalitets gulvarbejde. Gulvmanden har blandt andet følgende arbejdsopgaver:

 • gulvfornyelse
 • afslibning af køkkenbordplade
 • gulvmodernisering
 • afhøvling og lakering
 • afslibning af sofabord

Har du behov for en billig gulvmand?

Ved at benytte os som gulvfirma, får du en billig gulvfagmand med adskillige kompetencer og stor erfaring. Billig slibning behøver ikke at være dyrere end selvgjort gulvafslibning, derfor opfordre vi tll at anvende en dygtig håndværker. Hos os får du gulvrenoveringen udført fagligt korrekt til en god gulvslibning pris. Her frembringer vi et smukt trægulv med kvalitet og god slidstyrke der ikke koster for meget.

Fagmand, gulvspecialist og gulvekspert?

Nogen tror fejlagtig, at det dyreste gulvfirma også er det bedste. Men tro mig, det er de ikke. Vore lave faste omkostninger bytter vi til billig afslibning priser for vore kunder, hvilket kommer dig til gode. Som gulvspecialist og specialist får du gulvteknisk og træteknisk rådgivning samt en rigtig god gulvservice. Vores gulvspecialist lytter til dine drømme, forventninger, ønsker og skræddersyr den helt rigtige gulvløsning til dig.

Hvor finder jeg en lokal gulvmand?

Om du bor i Grenå, Tappernøje eller andre steder i landet, så hjælper din lokale gulvmand dig. Vi er et gulvfirma med gulvmænd spredt ud over hele landet, som bor tæt på dig. Uanset hvor du bor i landet, er gulvmanden nær.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvpleje

Gulvpleje anvendes til at forskønne og forstærke boligens massive gulv. Parket- eller plankegulve plejes forskelligt afhængig af forfatning og overflade. Den helt rigtige gulvpleje tilpasses gulvvedligeholdelsenog gulvrengøringen i privaten.

Hvad forstås ved gulvpleje?

Der er nu hyggeligt med trægulve og træ i hjemmet. plankegulve og parket giver privaten noget ganske anderledes, i stuen, soveværelset eller et direktørkontor i en virksomhed. Træ giver en stænk af velbefindend, eksklusivitet og velbehag på én gang. Ved at rengøre, vedligeholde og pleje et trægulv godt, vil du erhverve dig en gulvløsning som holder i årevis.

Gulvpleje og gulvrengøring af trægulve?

Det er vigtigt at du bruger de passende plejemidler til vedligeholdelse og rengøring af trægulve. Uheldig anvendelse af rengøringsmidler er med til at ødelægge og misfarve og ødelægge gulvene. Det kan endda give problemer at efterlade plankegulve og parket for vådt ved gulvvask. uanset hvilken efterbehandling gulvet har, må det ikke være vådt/fugtigt over rum tid. Skrappe rengøringsmidler på plankegulve eller parket er unødvendigt.

Gulvpleje af lud, olie og lak parketgulve og plankegulve?

Har du et ludbehandlet trægulv skal det vaskes med sæbespåner eller en natursæbe til trægulve. Lakgulve kan med fordel rengøres med almindeligt rengøringsmiddel eller et par dråber opvaskemiddel. oliebehandlede gulve kan vaskes med natursæbe eller oliepleje, der temmelig enkelt blandes i vand.

Hvornår gulvvedligeholdelse og hvornår gulvpleje?

Vi tilbyder vejledning om gulvrengøring, gulvvedligeholdelse samt gulvpleje. Hvis privaten har et slidt og grimt gulv, kan det være fristende med en gulvudskiftning og bortsanering. Ofte behøver du næppe at udskifte dit pankegulv eller parket, men kan lade sig nøje med en slibning. Gulvmanden har flere slags gulvrenovering, herunder høvling, gulvbehandling samt gulvslibning, hvorefter dit gamle parket eller plankegulv ændres til nyt. Vi bruger gulvafslibning, let slibning og fuldslibning til opfriskning.

Hvad er en fuldslibning?

En fuldslibning giver tit det fineste slutresultet. Her afslibes træet helt, så gulvbehandlingen tilføres nyafslebet træ. Herefter kan der bruges en ny behandling med sæbe, olie, lak og voks. Et unikt udtryk fås med gulvmaling eller gulvbejdse, så det er bare fantasien som sætter grænser.

Hvad forstås ved let afslibning?

Her slibes trægulvet kun meget let med fint slibepapir eller et slibenet. Processen egner sig bedst til genopfriskning af gulvet med voks, lud, lak eller sæbe. Gulvoverfladen ‘nulstilles’ så er helt ren og klar til endnu efterbehandling. Kontakt os gerne for yderligere rådgivning om vedligeholdelse, afslibning og rengøring og gulvpleje.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvpolering

Gulvpolering og polering af trægulve, er en mulighed for at danne blanke gulvflader. Hertil benyttede man gulvvoks, gulvolie eller gulvsæbe, som alle er efterbehandlinger, der er anvendelig til polering. Gulvpolering passer perfekt på alle bræddegulve som er nybehandlet. Konsekvensen af polering er forskellig afhængig af gulvbehandlingen der benyttes. En polering benævnes også ‘efterpolering’ og vælges ofte på sæbebehandlede, voksbehandlede og oliebehandlede flader i træ. Der arbejdes med en rondelsliber, en såkaldt polermaskine, der ved hjælp af pads eller klude former den fineste blanke overfladebehandling. Effekten skal ses, hvilket du kan gøre på vores kontor.

Hvad er en gulvpolering?

Gulvpolering er en proces til at forny og forbedre eller polere trægulve. Ved hjælp af en rondelsliber eller polermaskine forarbejdes gulvfladen med en gulvpolering. Herpå bliver der en matteret eller helt glansfuld og skinnende gulvflade. Det afgørende udfald kommer an på hvilken type middel gulvsliberen tager i brug. Trægulve med voks, sæbe eller olie kan poleres op og blive helt blankt og smukt.

Hvorledes poleres parketgulve?

Gulvpolering er en meget fin proces, som blev benyttet på de ‘bonede gulve’. Det var almindeligvis på slotte og herregårde samt det ædle borgerskab som havde denne slags gulve af træ. Dertil blev der anvendt voks som poleringsmiddel. Udtrykket ‘bonede gulve’ er i folkemunde en fællesnavn for folk ved den politisk magt

Hvad koster en gulvpolering?

Såfremt du alene har brug for en gulvpolerings pris kan du få den her hos os, både med og uden gulvafslibning. Få en konkurrencedygtig gulvpolering pris ved at ringe tll os.

Hvordan udføres en gulvpolering?

Gulvpolering og overfladebehandling er betydningsfuldt, dersom der tilføres et tykt lag, som sikrer trægulvet mod skader i de næste mange år. Efter en afslibning eller afhøvling bør man behandle gulvfladen med lud og sæbe eller lud. Er du i skeptisk overfor, hvilken gulvbehandlingstype der passer bedst til dit pankegulv eller parket. Få således gode råd fra et gulvfirma, førend du bestemmer dig for olie, voks eller sæbe.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Dørtrin

Dørtrin hedder også fodtrin, dørtærskler, fodspark, tærskler og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele vi har. De udsættes for spark og slid i meget større grad end gulvet. Afslibning af dørtrin udføres af os, et professionelt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvordan får jeg billig afslibning af dørtrin?

Når du har gulve af træ, bør ethvert gulvarbejde blive udført af vores gulvfirma. Godt nok er vores specialitet gulvafhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling, hvor vores kompetencer og ekspertiser virkelig kommer til sin rette. Ikke desto mindre spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af gulve og store gulvrenoveringer. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, vil du få et fornuftigt udfald gulvløsning med tilfredshedsgaranti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er sædvane at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter bryllupet. Her bydes bruden velkommen i gemakkerne for parrets fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvorfor et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er konstant den værst mulige og skaber mange slid, knubs og stød. Det betyder, at materialet mange gange er af en hård træsort, der kan udholde den store belastning og ubeskyttethed. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er en god del dørtrin udført i eg. Almindeligvis vil boligens dørtrin få den samme efterbehandling som de tilstødende gulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig flot resultat.

Bundstykke og dørtærskel?

Et dørtrin har diverse betegnelser, som mange gange benyttes i flæng. Herunder:

 • Dørtærskel
 • Bundstykke
 • Fodtrin
 • Fodspark

Dørtrin er et lille trin i bunden af døråbningen, som i længde og bredde passer med underkanten af døren. Det dæmper støj og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig deling af rummet, der kan være hensigtsmæssig ved vedligeholdelse, pleje og rengøring.

Hvorfor produceres dørtrin i egetræ og eg?

Som tidligere nævnt, kommer dørtrin for en meningsløs stor brug. Hvilket gør dem sarte og vil kræve ofte afslibning end parketgulve og en robust behandling. I adskillig renoveringsopgaver lakeres trinnene selvom gulvet får en anden efterbehandling som lud, sæbe, voks eller olie

Af hvilken grund er mange dørtrin runde?

Brug og slid og mange års anvendelse af dørtærskel i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Dette opleves især ved bløde træsorter som fyr, lærk og gran der har været praktiseret i mange hundrede år. hule dørtrin kan som oftest slibes plane, men vi ser gentagne gange arbejder hvor en sanering og udskiftning er bydende nødvendig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Fodspark, bundstykker, dørtærskel og fodtrin er alle en del af selve karmen. I enkelte nye moderne boliger har gulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Derfor fås et ekstremt solidt trin med fin holdbarhed og kvalitet.

Ekspert i bearbejdning af dørtrin

Vi er mester i gulvafsibning, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, tærskler, trappetrin, bordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lak

Lak og lakbehandling bruges til tillukning af overfladen så der skabes en holdbar og smuk finish. Gulvlakken lukker fladen på træet, hvilket danner grundlag for en enkel gulv rengøring samt pleje og pasning.

Lak og laktyper?

Som oftest benyttes 2 lag vandbaseret lakering. Ønskes mere slidstyrke kan 3 lag gulvlak eller en 2-k lakering vælges. Lakering med lakbehandling holder snildt i mange år førend en gen-lakering er påkrævet. Skriv til os for mere orientering om lakbehandling og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Lak fås med anderledes glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, højglans, mat, blank, halvblank og ultramat. Blank boliglak vælges næsten ikke nu om dage, mens mat lakbehandling er på mode. Hvis vi er usikker på om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lak. Syrehærdende lakbehandling er spritbaseret eller terpentinbaseret og derfor sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Derved anvendes udelukkende vandbaseret lakering idag, da slidstyrken og holdbarheden overfor almen slitage er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakbehandling forsegler og lukker parketgulvet med en plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lakbehandling der påføres, des mere lukket og kraftfuld bliver gulvet. Støvsugning og gulvvask er meget let på et lakeret plankegulv eller parketgulv, idet boliglak er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan lakering genbehandles?

En lakket efterbehandling kan genlakeres, hvilket skal gøres før gulvlakken gennemslides. Her laves en fin slibning, hvorefter der lakeres ovenpå den eksisterende boliglak. Denne metode fjerner ikke misfarvninger, hakker og ridser, men har udelukkende til hensigt at forynge gulvfladen.

Hvad er hvidpigmenteret lakbehandling?

En del kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lak er hot og kan dermed tilrådes, såfremt der ønskes et lyst bræddegulv med en hvidpigmenteret patina. Det er en populær overflade som en hel del godt kan lide.

Forskellige behandlinger af plankegulve og parket?

Olie, lud, sæbe og voks er alle gode alternativer til boliglak. En overflade bør skræddersyes til det specifikke pankegulv eller parket og passe til kundens behov og krav.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvsliber

Gulvsliber søges. Til hurtig ansættelse søger vi en dreven og dygtig gulvsliber til at tage sig af nogle slags slibeopgaver. Du bør have erfaring med trætekniske og gulvtekniske arbejder, herimellem gulvopfriskning. Fast arbejde kan påregnes idet vores ordreindgang er i konstant vækst.

Dygtig gulvsliber søges til gulvafslibning

Dine primære arbejdsopgaver vil være gulvslibning samt efterbehandling af gulve for boligselskaber, privatkunder og erhvervskunder. Du vil komme til at arbejde i team med andre lokalekompetente gulvsnedkere, dog alene ved mindre opgaver. Derved får du stillet fri telefon og firmabil til disposition.

Erfaring med gulvarbejde og andre arbejdsopgaver

Vi regner med, at du har høj professionel dygtighed og kan arbejde uafhængig med en forstående manerer overfor vore mange klienter. Du skal kunne klare disse arbejdsopgaver selvstændigt:

 • Afhøvling af terrasse
 • Afslibning af bordplade gør-det-selv
 • Afslibning af malet bord
 • Afslibning af trægulve
 • Tilbud på afhøvling af gulve
Gulvfaglige udfordring og perspektiver

Her er den lokale gulvsliber som lever af at slibe hjemmets parket. Vi tilbyder blandt andet:

 • Gulvopgaver
 • Gulvforbedring
 • Afslibning

i super kvalitet til favorable gulvafslibning priser. Alt gulvslibning løses af fagligt dygtige gulveksperter.

Lidt om gulvfirmaet

Efter begyndelsen i 2000 har vi lavet gulvafhøvling samt gulvarbejde i hele kongeriget. Med speciale i bearbejdning og opfriskning af gulve har vi gennemført gulvforbedringer i Aarhus, København og Odense og visse andre lokaliteter i Dannevang. Fortrinsvis indenfor høvling, efterbehandling og slibning har gulvfirmaet opnået en karakteristisk rolle indenfor den faguddannede del af gulvbranchen, med god kvalitet til rimelige priser.

Gulvafhøvling, gulvsliber leje og gulvafslibning

Vi er et gulvfirma der er vidtberømt for stærk gulvrenovering, hvor der lægges vægt på samspillet mellem billig gulvafslibning priser, høj kvalitet samt gulvteknisk ekspertise. Medarbejdere og mester har alle fokus på arbejdsmiljø, minimering af støj og støv samt indemiljø.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvafhøvling pris

Gulvafhøvling pris samt priser på afhøvling er indiskutabelt billigst her. Få den aller fornuftigste gulvafhøvling pris fra et erfarent gulvfirma med kompetente gulveksperter. Trænger trægulvet i gangen, stuen eller hele huset til en kærlig hånd? Kan en gulvslibning ikke fjerne ridser, hakker og misfarvninger i dit pankegulv eller parket?

Gulvafhøvling pris?

I et sådan tilfælde kan du få brug for gulvafhøvling. For at kunne finde en konkurrencedygtig høvling pris er det dog vigtigt, at du ved, hvor og hvordan du skal søge og hvad du ønsker. I denne vejledning hjælper vi dig på vej til at nå de aller fornuftigste priser på gulvafhøvling, samt til at kende processen. Vi kommer bl.a. ind på, hvad høvling er? Hvorfor og hvornår man høvler sit parket eller plankegulv? samt hvilke maskiner og rekvisitter håndværkeren i almindelighed anvender til din høvling.

Hvordan får man den aller bedste gulvafhøvling pris?

For at kunne finde frem til den bedste pris på gulvafhøvling bør du få et tilbud fra os og andre gulvforetagener. Husk på, at du altid kan få et uforpligtende og gratis tilbud på gulvafhøvling her hos os. Herudover giver vi altid gode råd og god vejledning uden at det koster ekstra. Herefter har du fået en rigtig god gulvrådgivning, og er sikker på veludført slibning.

Hvad koster gulvafhøvling?

Prisen på høvling af gulve er relevant og betyder en del for alle. For hvad koster gulvafhøvling overhovedet?

Det er meget svær og næsten umuligt at give et utvetydigt svar på. Prisen bestemmes nemlig af utrolig adskillige forskellige faktorer såsom beliggenhed, heriblandt gulvtype, geografi, gulvafslibning og gulvbehandling mv.

Gulvafslibning og afhøvling?

Mange gulvfirmaer tilbyder gulvafhøvling i forbindelse med en afslibning samt en eventuel gulvbehandling. Hvis du er modig, kan du få en gulvfagmand til at lave gulvafhøvlingen, så du selv kan klare afslibningen. Dog vil du se, at forskellige gulvfolk har en minimums pris, hvorfor meget små opgaver er forholdsvis dyrere. Alligevel kan det betale sig at få foretaget større gulvrenovering.

Hvordan findes en erfaren gulvfagmand og gulvfirma gulvafhøvling?

Gulvafhøvling er en proces til gulvrenovering, hvor gulvfagmanden benytter en gulvhøvl, en såkaldt ‘gulvafhøvlingsmaskine’, til at høvle de massive gulvplanker ned inden gulvslibningen. Gulvafhøvling foregår typisk i kraft af en gulvhøvlemaskiner, som ved hjælpe af små påsatte knive høvler bræddegulvet. Der afhøvles høvlspåner når maskinen går i dybden af træet. Gulvafhøvling er en skidesvær opgave, der ikke kan foretages som gør-det-selv gulvarbejde. Vi foreslår derfor altid, at du benytter en professionel gulvmand til din gulvafhøvling – herpå kan du udføre afslibningen selv.

Hvornår afhøvler men et bræddegulv?

Gulvafhøvling må foretages inden selve gulvslibningen kan bruges. Her udføres høvling af trægulve når:

 • Der er mørk fernisbehandling på det massive gulv
 • Der er lim fra tæpper på gulvet
 • Der er markante hakker og ridser i træet
 • Der er misfarvninger og pletter
 • Der er markante skævheder på gulvet

I i hovedparten af disse tilfælde er det bydende nødvendigt at høvle gulvet helt ned, inden gulvslibning.

Afhøvling af trægulve?

En afhøvling går også længere i dybden end en gulvafslibning, og derfor er det ikke alle typer gulve, der kan klare en gulvafhøvling. Hvis dit bræddegulv har været afhøvlet meget gange før, kan det velsagtens ikke afhøvles mere, hvorfor en sanering er nødvendigt.

Skriv eller ring gerne til os, såfremt du er i tvivl om trægulvet kan tåle en gulvafhøvling eller ej.

Hvilke rekvisitter og maskiner bruger gulvfirmaer til afhøvling af trægulve?

I en række tilfælde vil gulvsliberne anvende en rigtig gulvhøvlsmaskine til at høvle dit trægulv i dybden. Foruden gulvafhøvleren vil gulvmanden til enhver tid komme med det påkrævede maskiner og rekvisitter til at klare en efterfølgende afslibning, hvilket kan være almindeligt grej til fjernelse af kantlister, søm mm. Det kan også være en gulvsliber, slibebånd, slibeolie samt lud, olie og lak til behandling mm.

Få en billig gulvafhøvling pris hos os

Dersom du påtænke at leje gulvsliber og rekvisitter, så kan dette lade sig gøre hos de fleste byggemarkeder og farvehandlere eller evt. hos gulvmanden.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lud

Lud og ludning er en behandling som frembringer et flot, naturligt og lyst udseende og patina. Lud og ludning beskytter ikke træet mod brug og slid. Derfor må der herefter gives en uopslidelig overflade oven på ludningen, herunder hvid lud, voks, sæbe, hvid lak, hvid olie og almindelig lak, olie, lud. Vi anvender leverandører som:

 • Faxe
 • TripTrap

Hvad er lud og ludbehandling?

Ludbehandling og lud bruges til undslippe den skrækkelige gule forskel på lyse plankegulve og parket. Ludbehadnling er en kemi som hindrer træets ægte garvesyre samt dermed tilintetgør gulning. Fra da af modtager du et pankegulv eller parket med den vellidte lyse glød.

Hvilken fremgangsmåde kan anbefales sammen med lud?

Gulvafslibning og overfladebehandling af parketgulve kan dermed give anderledes indvirkning afhængig af træets tilstand, gulvtype samt træsort. Især lud plankegulve giver anderledes farve kommer an på mængden af træets garvesyre. Mørke gulve kan ikke ludbehandles og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvrengøring og gulvvedligeholdelse?

Forudsat et gulv med lud ’skrubbes’ så farven og ludbehandlingen forsvinder, må selve plankegulvet og parketgulvet finslibes og gives en ny omgang. Daglig rengøring er støvsugning plus gulvvask udført efter behov. Der anvendes en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der opløses i vand. Gulvvask i sæbespånevand er et gammelt husråd, som vi gladeligt bringer videre til vore kunder. Med sæbespåner opnås den attraktive hvid-grålige patina og udseende, som er på mode nu.

Alternative overfladebehandlinger til lud?

Hvis du er på udkig efter et lyst pankegulv eller parket i hjemmet, så ring eller skriv gerne til dygtige gulvfolk. Vi tilbyder gulvrådgivning, gulvinspiration og gulvvejledning plus en god service, så du modtager den optimale overflade løsning. Som specialist ved vi alt om plankegulve og parket og vi lytter til dine forventninger og drømme til det nyafslebne plankegulv eller parketgulv, og oplyser dig om vedligeholdelse, tørretid og sæbebehandling. Alternative overfladebehandlinger er hvid lak og hvid olie, som giver en flot, hvid nuance. Vi tilråder ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede parket?

Som nævnt må man ikke ’skrubbe’ eller fjerne ludbehandlingen i gulvet. Forudsat der kommer pletter af blod, kaffe, rødvin, te eller andet på overfladen, er måden at bruge en ‘pletfjerner’ til dette formål.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvafhøvling

Gulvafhøvling udføres her af topprofessionelle lokale gulvspecialister med meget erfaring indenfor gulvarbejde. Trænger dit gulv til en renovering? Har vi løsningen med billig gulvafhøvling priser. Har du et trægulv med ujævnheder eller en umulig gulvflade? Vil en høvling måden. Såfremt spartelmasse eller andre skader, kan høvling også være en alternativ.

Hvornår anvendes en gulvafhøvling?

Skævheder eller fernis kan også være ting der er skyld i, at en høvling er nødvendig. Ligesom bølger og skævheder i gulvet er en god opgave. Her vil det være nødvendigt stabilisere bræddegulvet med en stor maskine til høvling en såkaldt ‘gulvhøvl’. Høvling anvendes på bræddegulve, hvor en slibning ikke har sin gang på jorden, for eksempel ved:

 • Niveauforskelle og skævheder
 • Bølger
 • Lim
 • Gulvspartelmasse
 • Ridser, huller og hakker
 • Fuldmaling
 • Fernis
 • Stærk lakbehandling

Hvad forstår man ved en afhøvling?

Høvling af massive gulve er et vedligeholdelsesarbejde, hvor gulvmanden bør være påpasselig eller erfaren. Upræcis høvling kan give høvlemærker og niveuforskelle i i træets dybde. Høvling stiller betydelige minimalkrav til fagmanden, da den store gulvhøvl virkelig bearbejder træet. Der afhøvles 2 – 3 mm af gulvfladen, som også vil være påtvunget ved meget ramponerede gulve. Vi har ekspertisen, erfaringen og ved lige hvordan man skal udføre. At høvle et massive gulv kræver påpasselighed, og bør ikke laves som gør-det-selv gulvafhøvling. Såfremt afhøvlingen ikke eksekveres rigtig, kan det blive dyrt at redde, når man først er gået igang. Gør-det-selv afhøvling kan måske gøre gulvbrædderne så tynde, at de flækker. Anvend derfor altid en erfaren gulvsliber til dit gulvarbejde. Her får du billig afhøvling priser, kvalitets gulvarbejde og kort ventetid.

Gulvafhøvling og gulvslipning

Når gulvafhøvlingen er foretaget vil trægulvet fremstå ru. Derfor afsluttes der med en gulvslibning, for at få den rigtige overflade før gulvbehandlingen iværksættes. Her kan det massive trægulv påføres olie, lud, voks, lak, sæbe eller bejdse, eventuelt med hvid lak, hvid olie eller hvid lud. Den efterfølgende slibning skal være rigtig let slibning, polering, mellemslibning, grovslibning og en finslibning. Hos os får du grundig vejledning om overfladebehandling, eller du kan få flere oplysninger under fanen gulvbehandling på denne side. Desuden er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os såfremt du er i tvivl. Der skal være sikkerhed for, at du får svar på alle dine spørgsmål om høvling og gulvafhøvling, hvilket er en del af vores gode gulvservice.

Kan dit plankegulv reddes?

Efter en gulvafhøvling, slibning og behandling, bliver de fleste bræddegulve som nye. Du vil ikke kunne bemærke, at det massive trægulv har været mangelfuld. Trægulve skal altid behandles godt samt Vedligeholdes, plejes og rengøres så godt som muligt. Gulvafhøvling kan kun laves af et ganske få antal gange, og derfor er gulvafhøvling den sidste valgmulighed. Ved vores arbejde med trægulve får vi en hel del relevante spørgsmål om gulvopgaver med mere, for eksempel:

 • Værktøj til gulvafhøvling
 • Gulvafhøvling hvordan gør man?
 • Høvling hvad koster det?
 • Gulvafslibning lakering
 • Indhent tilbud pågulvafhøvling
 • Pris for høvling
 • Pris høvling og lakering
 • Gulvafhøvling beregn pris

Et andet sted på siden vil vi altid gøre vores bedste for atat svare på disse og andre gulvrelaterede spørgsmål. Såfremt du ønsker flere oplysninger eller har spørgsmål til os, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Ønsker du hjælp til gulvafhøvling?

Din gulvekspert kan altid fortælle dig, om en høvling er muligt. Såfremt dit trægulv trænger, så kontakt os gerne og få høvling pris}. Såfremt du er i tvivl, kommer vi gerne forbi for en vurdering af dit trægulv. Vi tilbyder billig afhøvling priser samt kort ventetid i København, Aarhus og Odense samt alle andre steder På Sjælland, i Jylland og på Fyn. Vi glæder os til at forny og fobedre dit gamle og slidte bræddegulv med en gulvafhøvling.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Maling

Maling af parketgulve og plankegulve bruges meget sjældent, fordi træ looket derfor vil fordufte. Træ er et vidunderligt naturens materiale, som passer til ethvert hus eller lejlighed. Træ som gulvmateriale skaber hygge, varme og velvære. Dette billede vil dog falde bort ved overmaling. Det er bestemt ikke lige meget hvorledes et gulv males, så benyt altid en dygtig gulvmand til maling af parketgulve og plankegulve.

Hvorfor male trægulve?

Maling er en kraftig behandling som er fulddækkende. Derigennem kan træets naturlige udseende ikke bedømmes, til gengæld får man med maling en heldækkende ensfarvet finish. Maling kan være en knippelgod mulighed til temmelig slidte parketgulve, der ikke holder til en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer maling til plankegulve?

Der bruges for det meste to typer maling til parketgulve og plankegulve, epoxy og alkyd. Begge typer maling er særdeles slidstærke og benyttes ikke kun på parketgulve og plankegulve, men også på beton i fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Såfremt et pankegulv eller parket er nyt eller nyslebet, vil overfladebehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder halvmat, blank, silkemat, højglans, halvblank. Et malet parket eller plankegulv er rengøringvenlig, smudsafvisende samt let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet påbegyndes

Parket eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste smuds, snavs, fedt eller støv vil skabe problemer.

Hvordan rengøres og vedligeholdes et malet parketgulv eller plankegulv?

Når malingen viser tegn på slitage, kan det genbehandles. Er malingen slidt gennem gulvbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvrengøring, pleje og gulvvedligeholdelse er nemt ligesom på et lakbehandlet parket. Ved rengøring udføres opnår du et rent gulv let og hurtigt, hvilket selvfølgelig er populært hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk farve. Et malet gulv kan også påmales border og kanter.

Kontakt os for en snak om muligheder for dit massive bræddegulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes